A szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertjével indul az idei Hangversenyévad

A nemzetközileg ismert és elismert szentegyházi Gyermekfilharmónia október 26 –án, szombaton, 19 órai kezdettel ad koncertet a Tamási Áron Színház nagytermében. Európa és a világ több városának színpadán is megforduló „Fili” koncertjével indul a 2024-2025-ös Hangversenyévad Sepsiszentgyörgyön.

A Haáz Sándor karnagy által alapított és működtetett egyedi hangzásvilágú gyermekegyüttes 1982-ben alakult a szentegyházi a 1.sz Általános Iskola (ma Mártonffi János Iskola) tehetséges diákjaiból. A 140 diákból álló együttes 1983-ban vette fel a Gyermekfilharmónia nevet, 1985-ben készült el logója Bartha Sándor és Miklóssy Dénes képzőművészek elképzelései alapján. Az eredeti létszámmal működő kórus és zenekar  évente 20-30 alkalommal lép a közönség elé.

Rendszeresen szerepelnek Erdély kis- és nagyvárosaiban, 1990 óta minden nyáron külföldi hangversenykörútra utaznak. A tagoknak saját jelvényük, nyakkendőjük, egyenruhájuk van. Hangszereiket javarészt szüleik vásárolják, de az együttes is komoly hangszerállománnyal rendelkezik, amelyből kölcsönöz a gyermekeknek.

 Az együttes repertoárja, rövid klasszikus művecskékből, egyedi hangszerelésű népdalfeldolgozásokból, történelmi dalokból és más népek dalaiból áll.

A nyitóhangversenyre 40 illetve 20 lej értékben lehet vásárolni a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám).

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.