Concertul Filarmonicii de Copii din Vlăhița deschide Stagiunea de Concerte Simfonice din acest an

Filarmonica de Copii din Vlăhița, cunoscută și apreciată pe plan internațional, va susține un concert sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 19:00, în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”. „Fili”, care a urcat pe scenele mai multor orașe din Europa și din lume, va inaugura astfel Stagiunea de Concerte Simfonice 2024-2025 din Sfântu Gheorghe.

Ansamblul de copii cu un sunet unic, fondat și condus de dirijorul Sándor Haáz, a fost înființat în 1982 din elevii talentați ai Școlii Generale Nr. 1 din Vlăhița (azi Școala „Mártonffi János”). Ansamblul, format din 140 de elevi, a adoptat numele de Filarmonica de Copii în 1983, iar sigla a fost creată în 1985 pe baza conceptelor artiștilor plastici  Bartha Sándor și Miklóssy Dénes. De atunci, corul și orchestra continuă să existe în formula inițială, susținând 20-30 de concerte pe an.

Filarmonica de Copii concertează în mod regulat în orașele mici și mari din Transilvania, iar din 1990 face turnee de vară în străinătate. Membrii ansamblului au propriul lor ecuson, cravată și uniformă. Instrumentele lor sunt achiziționate în mare parte de către părinți, însă ansamblul deține și un important stoc de instrumente pe care le oferă copiilor.

Repertoriul ansamblului cuprinde piese clasice scurte, prelucrări unice ale cântecelor populare, cântece istorice și melodii din alte culturi.

Biletele pentru concertul de deschidere pot fi achiziționate de la Casa Municipală de Bilete (Piața Libertății, nr. 1), la prețul de 40 de lei (20 de lei cu reducere).

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură Kónya Ádám”

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.